Augusti 2018

Augusti 2018

Eldningsförbud och grillning

Det är nu tillåtet att på eget ansvar grilla på särskilt iordningsställda grillar på egen tomt igen. Det innefattar gårdar i flerfamiljhus såväl som gasolgrillning på privata terrasser och balkonger. Brf Kungsklippan uppmanar ändå till extra stor försiktighet och omdöme. Eftersom reglerna kan ändras snabbare än vad föreningen hinner uppdatera via lappar och hemsida, är det bra om ni kollar dagsläget den dag ni tänker grilla på Storstockholms brandförsvars region: 08-454 83 39.

Otillåten andrahandsuthyrning

Brf Kungsklippan känner till att ett antal lägenheter hyrs ut utan tillstånd, bland annat via förmedlingssajter som tex Airbnb. Vi påminner om att korttidsuthyrning, bland annat av omtanke om grannarna, INTE är tillåten och att den som hyr ut utan tillstånd riskerar sitt medlemskap och sin lägenhet. Regler och ansökan för uthyrning finns på hemsidan.

Lägenhetsnummer

Varje lägenhet har två lägenhetsnummer, dels föreningens nummer som står på lägenhetsdörren och dels ett fyrsiffrigt nummer som tillhör folkokföringsadressen. Några medlemmar har fått nya nummer och de som berörs ska ha fått besked om detta av Skatteverket. Föreningens nummer är desamma som tidigare. Vi kommer att uppdatera hemsidan och anslagstavlorna i porten med nya listor inom kort.

Vår hemsida

Brf Kungsklippan arbetar kontinuerligt med att uppdatera och förbättra hemsidan. Bland annat hittar du nu de nya stadgarna och frågor och svar – de vanligaste frågorna som inkommer till expeditionen.

Fortsatt skön sommar!

Print Friendly, PDF & Email
2018-08-11T17:58:45+00:00