Funkishus

Takterrasser

1031 BRF-lägenheter

Tvättstuga

Kanalen - en lugn oas

Mitt i Stockholm

Testsida2022-07-04T21:22:38+02:00

Avgiftshöjningen blir 9 procent från och med januari 2023. Inflationen främsta orsaken.

Läs mer under aktuellt

September

Hösthälsning från styrelsen

Nya öppettider i återvinnings- och grovsoprummen

Styrelsen har lyssnat på våra medlemmar vad gäller öppettider i våra återvinningsrum. De nya öppettiderna innebär att vi kommer att ha öppet varje vardag klockan 18-21 utöver vanliga öppettider. Detta kommer att genomföras från och med 1 juli och utvärderas efter tre månader, dvs 1 oktober.Nya öppettider från och med 1 juli:Måndag –Fredag: kl. 06.00–11.00 samt kl. 18.00-21.00.Lördag – Söndag: kl. 06.00–19.00.

Bristande efterlevnad av riktlinjer vad gäller återvinnings- och grovsoprummen

Brf Kungsklippan tillhandahåller för sina medlemmars bekvämlighet gemensamma utrymmen för återvinning och grovsopor. Tyvärr har en del medlemmar inte hanterat sina sopor enligt våra riktlinjer (se hemsidan för mer information). Tänk bland annat på att sortera soporna korrekt och att skära isär kartonger. Om vi fortsättningsvis vill att återvinning- och grovsoprummen ska finnas kvar så är det viktigt att vi medlemmar sköter det hela på ett respektfullt sätt annars kan vi behöva stänga ner rummen då det innebär en utökad kostnad för vår förening samt merarbete för våra värdar.

Viktiga saker att tänka på

När ni är bortresta så behöver ni se över batterierna i brandvarnarna så att de inte larmar på grund av låg batterinivå.

Tänk på att inte lämna ut portkoden till obehöriga personer för att värna om medlemmarnas trygghet och säkerhet.

Glöm inte att stänga igen hissdörrarna korrekt. Vi får mycket klagomål från boende.

Till Senaste nytt

Välkommen till Kungsklippan

Längst österut på Kungsholmen i Stockholm, vid Klara sjö, ligger Brf Kungsklippan. Det är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar. Fyra hus ligger uppe på Kungsklippan, två på Pipersgatan, tre på Kungsholmsgatan och fyra på Kungsbro Strand. Totalt har vi 1031 lägenheter och 44 lokaler.

På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget.

  • Stranden runt Kungsholmen med härliga joggingstigar, promenad- och cykelvägar och parker. Eller hyr en kanot på sommaren och upplev Stockholm från vattnet!
  • Stockholms mest berömda silhuett, stadshuset
  • Pampiga rådhuset, som rymmer Stockholms tingsrätt och polishuset, känt från teve och radio.
  • HongKong, mamas and tapas, Kitchen & Table, Spisa hos Helena, Mäster Anders och en mängd andra restauranger, caféer och barer.
  • Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset (blå linjen).

Här kan du se vårt trevliga område

Boka tvättstuga och gästrum

Föreningen har fyra tvättstugor, en gästlägenhet och tre gästrum som medlemmar kan boka.

Till bokningen

Felanmälan

Här hittar du kontaktuppgifter till vår förvaltare Fastighetsägarna Service AB. Du kan också felanmäla via vårt formulär.

Till felanmälan

Regler vid renovering

Det är viktigt att du följer föreningens renoveringsregler. Läs dem innan du sätter igång med din renovering.

Till renoveringsregler
Till toppen